Fotograf Susanne Lindholm

Om Lina

Hej!

Roligt att du hittat hit.

Jag är född 1974 och bor i Luleå, Norrbotten. Förutom att jag skrivit fjorton böcker och fyra pjäser så frilansar jag brett inom litteratur- och teaterbranschen. Jag gör bland annat lättlästbearbetningar av andra författares texter och skriver pedagogiskt material.

Jag driver också egna kulturprojekt. Till exempel har jag anordnat sommarläger för ungdomar och producerat Skapande skola-projekt.
Som ung var min dröm att bli skådespelare, med det dröjde tills jag var över fyrtion innan jag började jobba med teater som skådespelare och pedagog.

Jag har lärarlegitimation i svenska, engelska och religion, och har jobbat i grund- och gymnasieskola samt inom kriminalvården. 


Om författarskapet

Lina Stoltz går sina egna vägar. Ämnen som andra ryggar för lyfter hon fram med självklarhet och träffsäkerhet. Hennes böcker beskriver det komplicerade med enkelhet. Hon skriver lättillgängligt utan att förenkla, och även när det handlar om det som är svårt finns alltid en medmänsklighet och känsla för karaktärer och relationer.