OM LINA STOLTZ

Lina Stoltz författare
Lina Stoltz författare

 
Jag är född 1974 och bor i Luleå, Norrbotten med man och två döttrar. Jag  är utbildad lärare i svenska, engelska och religion från åk 3 till gymnasiet.

Förutom att jag skrivit sju böcker och ett par pjäser har jag bland annat varit med i Vid dagens slut och Tankar för dagen i radions P1 och En bok en författare i SVT. Jag har under flera somrar anordnat kulturläger för ungdomar och har också jobbat som pedagog på en teater med Skapande skola.

Som ung var min dröm att bli skådespelare, journalist eller fotograf, men de yrkena verkade så svåra, så jag satsade på att bli författare istället. Det verkade lättast …

 

 

 

 

 

2015 fick jag Norrlands barn- och ungdomslitteraturpris

2015 fick jag Svenska Tornedalingars riksförbunds kulturpris

2014 fick jag pris som årets nyföretagare i Överkalix.

2012 fick jag Norrbottens Läns Landstings stora kultur- och utvecklingsstipendium, Rubus Arcticus.

2012 fick jag även Överkalix kommuns kulturpris.

Sagt om mina böcker:

””Hennes texter berättar ofta realistiskt men ändå hoppfullt om sådant som kan vara svårt i livet.”

Eftersom jag är en person med en lätt dragning åt den melankoliska hållet gör skrivandet gör mig gott. Emellanåt i alla fall. Det är mindre utmanande och mindre utmattande att ägna sin tankemöda åt påhittade människor och en påhittad historia, än att ägna den åt verkligheten, vilken man mycket sällan kan kontrollera så som man skulle vilja. Lika mycket som jag skriver för min egen skull, skriver jag för en potentiell läsare. Det ger mig motivation, och det finner jag minst lika viktigt som inspiration. Jag tycker mest om orden. Att formulera mig. Det är inte vad jag säger,utan när jag lyckas säga det på rätt sätt, så orden känns som en mjuk och följsam vals.

Mer finns att läsa på:

http://www.barnensbibliotek.se/F%C3%B6rfattare/ForfattareA%C3%96/LinaStoltz/tabid/962/Default.aspx

http://www.norrbottensforfattare.se/indexForfattare.php?xnr=50fe3ca126917&rubrik=3

 

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka upp