Flytten

För läsare från ca 13 år. 
Nypon förlag 2017.

Om boken:

”Med lätta ord, som ibland gränsar till poesi, har Stoltz verkligen fångat känslan om hur det är att komma som flykting till ett främmande land. Boken väcker känslor och tankar. Omslaget är attraktivt. Flytten är en viktig, välskriven och bra bok som kan fungera för flera olika läsare.” (Anna-Karin Närkling, BTJ-häfte nr 19/2017)

 

 

 

Du föll

Du föll och jag för dig

För läsare i åldrarna ca 13 – 17 år.
Rabén & Sjögren bokförlag, 2015

Om boken:

”Språket i Du föll och jag för dig är flytande och det är mycket dialog som ger ett realistiskt intryck.” (Marika Mandrean, Bibliophilia.)

”Stoltz knådar med lätt hand in det tabubelagda och svåra, och förvandlar så den rosenskimrande kärlekshistorien till en seriös och bred diskussion om droger, gränser och konsekvenser.” (Jonna Fries.)

 

  Imorgon är allt som vanligt

För läsare i åldrarna ca 9 – 12 år.
Rabén & Sjögren bokförlag, 2014
Finns översatt till finska, danska och meänkieli

Om boken:

”Författaren lyckas verkligen lägga berättelsen på en bra nivå som passar målgruppen perfekt. Det här är superviktig läsning som berör!” (Johanna Olsson, Barnens bokklubb.)

”Imorgon är allt som vanligt är en lättläst berättelse med mycket driv som på ett fint sätt skildrar Lilians tankar och känslor.” (Sarah Utas.)

 

kalevala

 Kalevala berättad för alla åldrar

Från läsare från ca 9 år till vuxna
Barents Publisher, 2007
Illustrerad av Jörgen Hammar

Om boken:

”Det kan synas orimligt att krympa ner ett epos på 50 sånger till en bok på 126 sidor men Lina Stoltz har lyckats förvånansvärt bra. Inte minst språkligt.” (Ying Toijer-Nilsson, Svenska Dagbladet.)

Det finska nationaleposet Kalevala bestående av 22 795 verser återberättas här i 32 kapitel på lättsam prosa, med uttrycksfulla bilder.

 

 

vilma

Vilma ska till dagis/ Vilma lähtee taakikseen

Barents Publisher, 2007
Illustrerad av Marta Bencivenni
Text på både svenska och meänkieli.